YouTube с нов ъпдейт: Ще има и функцията на Shazam

YouTube с нов ъпдейт: Ще има и функцията на Shazam

YouTube обяви, че работи върху иновативна функция, която ще преобрази начина, по който потребителите откриват музикални парчета. Платформата, която е важен източник на приходи за Google, се стреми да направи тази задача още по-лесна за своите потребители.

Новата функция включва впечатляващи алгоритми за търсене, разработени от Google, които ще ви помогнат да идентифицирате песни, които сте чули по радиото, в заведение или дори докато разглеждате Reels в Instagram. Този процес ще стане възможен чрез просто тананикане или запис на песента за повече от три секунди директно в YouTube, по подобие на приложението Shazam.

След това магията се случва зад кулисите с помощта на машинното обучение на Google, което ще намери най-релевантното съвпадение с вашата заявка. Резултатите, които получите, не само ще включват музикални клипове, но и Shorts видео, корици на албуми и други свързани съдържания.

Макар че все още не е ясно дали тази функция ще бъде част от YouTube Premium или ще бъде достъпна свободно за всички потребители, компанията се надява, че огромната аудитория на платформата ще допринесе положително за нейната популярност.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *