Reddit има план за първично публично предлагане през март

Reddit има план за първично публично предлагане през март

Според запознати социалната медийна платформа Reddit е изготвила подробни планове за първично публично предлагане (IPO) през март, с което ще придвижи напред листването, което планира от повече от три години.

Това ще бъде първото първично публично предлагане на голяма компания в областта на социалните медии след излизането на Pinterest ще дебютира през 2019 г. и ще се появи в момент, когато Reddit и подобните му са изправени пред силна конкуренция за рекламни долари от страна на компании като TikTok и Facebook.

Предлагането ще провери и готовността на някои потребители на Reddit да подкрепят борсовия дебют на компанията. Много инвеститори, които публикуват в платформата, помогнаха за десетки „мемо“ акции през последните три години, от търговеца на дребно GameStop на кинооператора AMC Entertainment Holdings.

Reddit, която подаде поверителна заявка за първично публично предлагане на акции през декември 2021 г., планира да подаде публична заявка в края на февруари, да стартира роудшоуто си в началото на март и да приключи първичното публично предлагане до края на март, твърдят двама от източниците.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *