OpenAI и университета на Аризона разширяват изкуствения интелект в академичните среди

OpenAI и университета на Аризона разширяват изкуствения интелект в академичните среди

Подкрепяната от Microsoft OpenAI е подписала споразумение с Държавния университет на Аризона, тъй като собственикът на ChatGPT се стреми да разшири партньорствата си извън технологичните и медийните фирми.

В четвъртък университетът заяви, че ще получи достъп до ChatGPT Enterprise – версия на вирусния чатбот, която предлага повече сигурност, поверителност и по-бърз достъп до технологията на OpenAI.

Развитието контрастира с първоначалната тревога в академичните среди, когато пускането на ChatGPT от OpenAI предизвика опасения, че сложните реакции на технологията, наподобяващи човешките, могат да бъдат използвани неправомерно.

„ASU признава, че системите с добавен и изкуствен интелект са тук, за да останат, и ние сме оптимистично настроени за способността им да се превърнат в невероятни инструменти, които помагат на студентите да учат“, каза президентът на ASU Майкъл Кроу.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *