Google слага нов инструмент за сигурност в своите Pixel смартфони

Google слага нов инструмент за сигурност в своите Pixel смартфони

Google продължава с иновациите в света на мобилните устройства, като разработва не само най-популярната мобилна операционна система Android, но и предлага собствена серия смартфони, известни като Google Pixel. Този бранд се отличава не само с най-бързите ъпдейти за Android, но и със своята изключително качествена камера.

По-специфично, Google Pixel се превръщат в предпочитан избор в света на мартфоните благодарение на постоянния достъп, който предоставят на собствениците си до най-новите и иновативни функции, които Google разработва. Те често са недостъпни за смартфоните на други производители.

Като лидер в индустрията на технологичната сигурност Google също така подчертава важността на защитата на личните данни на потребителите. За тази цел компанията представя нов инструмент за сигурност, наречен Pixel Binary Transparency. Този иновативен инструмент работи като публичен криптографски дневник, който записва метаданни за всички фърмуер ъпдейти на устройствата. Това предоставя на потребителите средство да проверяват легитимността на софтуера, който използват, и дали устройството им е заразено със зловреден софтуер.

Една от ключовите характеристики на Pixel Binary Transparency е, че регистърът, в който се записват данните, е разработен така, че няма да бъде възможно променянето на предходните данни. Това осигурява допълнителна защита срещу опитите на хакери да инсталират зловреден код в операционната система на устройството.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *