Google инвестира 1 млрд. долара в център за данни в Обединеното кралство

Google инвестира 1 млрд. долара в център за данни в Обединеното кралство

В четвъртък американският технологичен гигант заяви, че ще инвестира 1 млрд. долара в изграждането на център за данни в околностите на Лондон, което е най-новата му инвестиция във Великобритания, тъй като отговаря на нарастващото търсене на интернет услуги в региона.

Центърът за данни, разположен на терен от 33 акра (13 хектара), закупен от Google през 2020 г., ще се намира в град Уолтъм Крос, на около 15 мили северно от центъра на Лондон, съобщи притежаваната от Alphabet се казва в изявление на компанията.

Британското правителство, което настоява за инвестиции от страна на бизнеса, за да подпомогне финансирането на нова инфраструктура, особено в бързоразвиващи се отрасли като технологиите и изкуствения интелект, определи инвестицията на Google като „огромен вот на доверие“ към Обединеното кралство.

„Инвестицията на Google в размер на 1 милиард долара е доказателство за това, че Обединеното кралство е център на върхови постижения в областта на технологиите и има огромен потенциал за растеж“, заяви министър-председателят Риши Сунак в изявлението на Google.

 

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *