Meta засилва изкуствения интелект с арсенал от чипове и нови екипи

Meta засилва изкуствения интелект с арсенал от чипове и нови екипи

Главният изпълнителен директор на META Марк Зукърбърг заяви в четвъртък, че компанията сближава изследователския си екип по изкуствен интелект с по-фокусирания върху бизнеса екип по генеративен изкуствен интелект, който стартира миналата година, като удвоява усилията си за внедряване на технологията в продукти.

Гигантът в областта на социалните медии изгражда инфраструктурата си, за да се справи с тази задача, и планира да разполага с около 350 000 графични процесора H100 (графични процесори) от дизайнера на чипове Nvidia до края на годината, заяви Зукърбърг.

В комбинация с еквивалентни чипове от други доставчици Meta ще разполага с общо около 600 000 графични процесора до края на годината, казва той.

Това количество ще направи системата на Meta, след като бъде завършена, една от най-големите в технологичната индустрия.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *