Xiaomi разработва първия си сгъваем смартфон тип “мида”

Xiaomi разработва първия си сгъваем смартфон тип “мида”

Xiaomi не се спира с иновациите си в света на смартфоните и се готви да представи нещо съвсем различно – сгъваем смартфон в стил „мида“. След успеха на техните сгъваеми устройства в стил „книга“, компанията вече работи усърдно по разработването на своя собствен модел MIX Flip, който се очаква да бъде пуснат на пазара през следващата година, гласи информацията в социалната мрежа Weibo.

Според източниците, устройството MIX Flip се разработва успешно и ще бъде представено преди очакваният MIX Fold 4. Това изненадващо предложение на Xiaomi представлява интересна опция за потребителите, които може би се умориха от стандартните сгъваеми телефони и търсят нещо по-различно.

Има сведения, че Xiaomi може да избере името MIX Flip 4, което е стъпка към уеднаквяване на имената на своите телефони в серията MIX. Остава да видим какво точно ще реши компанията по този въпрос.

Един от информаторите пусна въпрос към феновете на Xiaomi, като ги запита дали биха били заинтересовани от MIX Flip, ако той бъде оборудван с мощния процесор Snapdragon 8 Gen 2. Този процесор все още е изключително мощен, тъй като Snapdragon 8 Gen 3 беше пуснат на пазара съвсем наскоро.

Важно е да се отбележи, че сгъваемите смартфони в стил „мида“ стават все по-популярни, и Xiaomi със сигурност иска да стане основна част от този сегмент на пазара с новия MIX Flip.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *