Проблем за Apple: Vision Pro няма да поддържат редица основни приложения

Проблем за Apple: Vision Pro няма да поддържат редица основни приложения

Apple ще се сблъска със сериозни ограничения заради новите си VR очила Vision Pro, след като големи платформи като Netflix, YouTube и Spotify няма да разработват специализирани приложения за тях. Това означава, че потребителите няма да могат да използват оптимизирани за VisionOS приложения, а съществуващите приложения за iPad също не са адаптирани за тези VR очила, които са на цена от 3500 долара.

Въпреки че достъпът до тези услуги остава възможен през браузър, качеството на изживяването може да не е същото. Липсата на поддръжка от популярни развлекателни услуги може да повлияе сериозно но продажбата на Apple Vision Pro.

Това подчертава значението на специализираните приложения за успеха на устройства с добавена реалност. Отсъствието на важни приложения като Netflix, YouTube и Spotify може да засегне популярността и приемането на устройството на пазара. Тъй като предварителните поръчки за Vision Pro вече са започнали, а доставките се очакват на 2 февруари, е интересно да се проследи как тези ограничения ще се отразят на търсенето на устройството.

Освен липсата на ключови развлекателни приложения, приложенията на Meta, включително Facebook, Instagram и WhatsApp, също не са включени във Vision Pro към момента. Въпреки че няма официална информация от Meta за бъдещи планове, отсъствието на тези приложения поставят под въпрос обхвата на екосистемата на Apple Vision Pro в сферата на добавената реалност.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *