Изискването за RAM памет на компютрите с AI ще бъде поне 16GB

Изискването за RAM памет на компютрите с AI ще бъде поне 16GB

Microsoft продължава да инвестира в развитието на достъпен изкуствен интелект чрез своята платформа Copilot AI, която е интегрирана в Windows. Освен стандартната версия, компанията представя и Copilot Pro – премиум вариант на AI платформата, с месечен абонамент от 20 долара, предлагащ допълнителни функции, включително интеграция с Office приложенията.

Microsoft също така планира продажбата на клавиатури с бутони за бърз достъп до Copilot AI, като някои водещи производители като Samsung, Dell и Lenovo вече подкрепят идеята.

TechRadar съобщава, че Copilot AI може да означава началото на нова ера в развитието на Windows, където изкуственият интелект ще бъде в центъра на потребителското изживяване. Microsoft работи над нови хардуерни изисквания за бъдещите устройства с Windows, като например нуждата от поне 16GB RAM за оптимално използване на последно поколение AI системи.

Очаква се тези изисквания да влязат в сила с ъпдейта Windows 11 23H2, който се очаква през есента. Това ще означава, че по-старите устройства с 6GB и 8GB RAM няма да могат да използват новите AI функции на Microsoft.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *