Очаква се сериозен бум на продажби на гъвкави смартфони в следващите години

Очаква се сериозен бум на продажби на гъвкави смартфони в следващите години

Apple се подготвя да влезе на пазара на гъвкави смартфони с голям интерес и очаквания. Въпреки че компанията все още не е представила своя iPhone Fold, се смята, че подобен продукт може да се появи не по-рано от 2025-а година. Това решение на Apple дава на компанията достатъчно време, за да разработи нещо със специфични и уникални характеристики.

Технологичната индустрия все още среща предизвикателства и ограничения в сферата на гъвкавите дисплеи, които трябва да бъдат преодолени. Въпреки това, с появата на iPhone Fold се очаква значително увеличение на интереса и продажбите на гъвкави смартфони. Този продукт ще има значително въздействие върху популярността на тези иновативни устройства.

Анализаторите от пазарната сфера прогнозират, че световните продажби на гъвкави смартфони може да превишат 100 милиона бройки годишно до 2027-а година. Един от ключовите фактори, допринасящи за този ръст, ще бъде представянето на iPhone Fold от Apple. Според професионалните оценки, до 2025-а година 21% от устройствата в сегмента на премиум смартфоните ще предлагат гъвкави дисплеи.

Тази категория включва устройства с цена над 600 долара, и с влизането на гъвкавите смартфони в по-широката употреба, се очаква тази стойност да нарасне до 39% след две години. Този ръст ще бъде пряко свързан с появата на Apple в този пазар. Въпреки това, доминацията на Samsung в тази сфера може да продължи поне до появата на първото поколение на iPhone Fold.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *