Apple води заключителни прегевори за интегриране на ChatGPT в iOS 18?

Apple води заключителни прегевори за интегриране на ChatGPT в iOS 18?

Apple е на път да уреди партньорство с OpenAI с цел интегриране на ChatGPT в основни функции с изкуствен интелект за предстоящата операционна система iOS 18. Въпреки че преговорите са на доста напреднал етап, двете компании пазят всичко доста конфиденциално и все още не излизат с официални изявления.

Интересното е, че стремежите на Apple към усъвършенстване на изкуствения интелект не се ограничават само до сътрудничеството с OpenAI. Съществуват слухове за разговори с Google относно потенциалното включване на нейния чатбот Gemini, което демонстрира, че Apple активно изследва различни опции за подобряване на своите ИИ възможности.

Това, което различава Apple, е тяхната прозорлива стратегия по отношение на внедряването на ИИ. Последните слухове показват, че технологичният гигант се подготвя да разполага със значителна част от функционалностите на изкуствения интелект директно върху своите устройства, използвайки тяхната изключителна мощ, подкрепена от ресурсите в центровете за данни.

Докато светът на технологиите с нетърпение очаква представянето на iOS 18, стратегическите инициативи на Apple в областта на изкуствения интелект обещават радикална промяна в потребителското изживяване.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *