Samsung обмисля да премахне една от камерите в Galaxy S25 Ultra?

Samsung обмисля да премахне една от камерите в Galaxy S25 Ultra?

Вътрешни източни съобщиха в социалната мрежа X подробности за предстоящия модел Samsung S25 Ultra, като насочват внимание към значителни разлики спрямо предшественика му, особено в областта на камерата. Отбелязва се, че броят на задните камери ще бъде намален от четири на три. Според съобщенията, 10 MP телеобективът с 3х оптично увеличение е пред ликвидиране.

Вместо това, Samsung ще се насочи към подобрения в технологията за обработка на изображения, като цели да осигури снимки с 3х оптично увеличение от основната камера с изключително качество, което потенциално надминава способностите на специален телефото обектив.

Очаква се основната камера да запази същата резолюция и размер на сензора като в S24 Ultra, но със значителни подобрения в улавянето на светлина благодарение на обновени алгоритми за обработка на изображения. Това би дало на потребителите по-ясни и живи снимки при различни условия на осветление.

Потребителите ще имат възможност да избират между различни нива на увеличение, като едната опция ще варира между 4х и 5х, а другата – между 6х и 7х. Този иновативен подход се различава от традиционните системи за непрекъснато увеличение, виждани при конкурентни устройства, и добавя елемент на гъвкавост в камерната система на Samsung.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *