Новият Sony Xperia идва с променен дисплей и подобрена камера

Новият Sony Xperia идва с променен дисплей и подобрена камера

Sony ще представи официално своя нов смартфон Xperia 1 VI на 17 май, като акцентът ще падне върху съвсем нов дисплей и подобрена камера. Тийзърът предвещава отклонение от стандартите, като компанията обещава „нова технология на дисплея“ за този модел. Предполага се, че тази иновация може да включва актуализирана версия на технологията BRAVIA, използвана в телевизорите на Sony.

Една от значимите промени е промяната на съотношението на страните от 21:9, което беше характерно за предишните модели Xperia 1, към по-традиционното съотношение 19,5:9. Тази корекция отразява стремежа на Sony да се адаптира към предпочитанията на потребителите и текущите тенденции в индустрията, което може да подобри общото визуално изживяване.

Очаква се дисплеят да има размер от 6,5 инча, въпреки че циркулират слухове, че Sony може да се откаже от 4K резолюцията. В момента се спекулира за допълнителните характеристики, които ще предлага устройството, но трябва да изчакаме до премиерата в петък, за да разберем кои от тях ще бъдат потвърдени.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *