Новият iPhone 16 ще има по-ярък дисплей

Новият iPhone 16 ще има по-ярък дисплей

В китайската социална мрежа Weibo се появиха слухове относно дисплея на предстоящия iPhone 16 Pro. Според информацията, водещият модел, който ще бъде представен по-късно тази година, ще преживее значителна трансформация, особено в сферата на технологията на дисплея.

Според публикация на Instant Digital, iPhone 16 Pro обещава да преосмисли яркостта на дисплея, като се твърди, че ще има 20% увеличение на яркостта спрямо известния си предшественик. Докато настоящият iPhone 15 Pro достига максимална яркост от 1000 нита, слуховете предполагат, че новият модел ще предложи още по-добро изживяване с предполагаеми 1200 нита.

Интересно е твърдението, че iPhone 16 Pro ще запази високия пиков режим на яркост от 1600 нита, наследен от предишния модел. Източникът на тези спекулации също така подчертава нарастващата тенденция в индустрията за увеличаване на нивата на яркост, тенденция, която става все по-популярна през последните години. Откакто стандартната яркост на iPhone остана на 1000 нита след пускането на iPhone 13 Pro през 2021-а година, предполагаемото значително увеличение при iPhone 16 Pro предвещава значителен напредък в технологията на дисплеите в смартфоните.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *