OpenAI планира да обяви конкурент на търсачката на Google

OpenAI планира да обяви конкурент на търсачката на Google

Според двама запознати източници OpenAI планира да обяви в понеделник своя продукт за търсене с изкуствен интелект, с което ще повиши залозите в конкуренцията си с краля на търсенето Google.

Датата на обявяването, макар и да подлежи на промяна, не е съобщавана преди това. Bloomberg и Information съобщиха, че подкрепяната от Microsoft OpenAI работи по продукт за търсене, който потенциално да се конкурира с Google на Alphabet и с Perplexity, добре финансиран стартъп за търсене с изкуствен интелект.

В петък OpenAI публикува в X съобщение, че в понеделник компанията ще излъчи събитие на живо, за да „демонстрира някои актуализации на ChatGPT и GPT-4“.

По-късно главният изпълнителен директор Сам Олтман публикува в X: „Не е GPT-5, не е търсачка, но работим усилено по някои нови неща, които смятаме, че ще се харесат на хората! усещам ги като магия.“

Акциите на Alphabet отчасти се възстановиха от загубата от над 2% след публикацията на Олтман и последно се понижиха с 0,9%.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *