Apple вече не покрива ремонта на „случайни повреди“ в iPhone и Apple Watch

Apple вече не покрива ремонта на „случайни повреди“ в iPhone и Apple Watch

Собствениците на iPhone и Apple Watch поучиха неприятни новини, след като стана ясно, че гаранцията на Apple вече не покрива единични, тънки пукнатини по дисплея на устройствата. Тази промяна в гаранционната политика на компанията влезе в сила от юни 2024-а година. Досега, при наличие на такава пукнатина без други видими повреди или следи от удар, Apple обикновено е поемала ремонта по гаранция. Сега обаче, всички подобни дефекти се считат за „случайни повреди“, и потребителите ще трябва да платят за тяхното отстраняване.

Според 9to5Mac, вече не се взема предвид дали има други щети по устройството или не. Предишната практика беше понякога непоследователна, като различни сервизи и магазини са прилагали различни подходи, като някои от тях са били по-снисходителни към клиенти със спукани екрани. С новите правила, обаче, служителите на Apple вече не разполагат с такава свобода.

Причините за тази промяна остават неизвестни, тъй като компанията не е направила официално изявление по въпроса. Важно е да се отбележи, че новата политика засяга само iPhone и Apple Watch. Гаранцията продължава да покрива единични, тънки пукнатини по дисплеите на iPad и Mac.

За потребителите, които се интересуват колко би струвал ремонтът, цените могат да бъдат намерени на официалния сайт на Apple и зависят от модела на устройството. Предлагат се две опции за ремонт – посещение в оторизиран сервиз на Apple или изпращане на устройството директно до компанията.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *