Google преразгледа политиката си за ремонт на смартфони

Google преразгледа политиката си за ремонт на смартфони

Google обяви промени в своята политика за ремонти след критики от страна на Луис Росман, известен застъпник на правото на ремонт. Росман атакува компанията за прилагането на ограничения, подобни на тези на Samsung, които забраняват използването на части от трети страни. Според предишни условия в Google Store, използването на „неоторизирани части“ би довело до задържане на устройството и невъзможността му връщанe на собственика.

След коментарите на американския активист Google поясни, че ще промени тази политика. Представител на компанията обясни, че ако клиент изпрати свое устройство Pixel с неоригинални части, то няма да бъде задържано. В случай на проблеми със сигурността, ремонт няма да бъде извършен, но устройството ще бъде върнато на клиента, или ще се обсъдят следващи стъпки.

Google подчерта, че потребителите са свободни да избират ремонтни услуги и ще актуализира своите условия, за да направи това по-ясно. Въпреки положителните промени, Росман изрази съмнение относно дългосрочните намерения на технологичните гиганти, подчертавайки, че политиките за ремонт често са създадени така, че да максимизират приходите чрез ограничения и високи цени на оригиналните части.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *