Мъск плаши Apple със забрана заради интеграцията на OpenAI

Мъск плаши Apple със забрана заради интеграцията на OpenAI

Милиардерът Илон Мъск заяви в понеделник, че ще забрани устройствата на Apple в своите компании, ако производителят на iPhone интегрира OpenAI на ниво операционна система.

„Това е неприемливо нарушение на сигурността“, заяви Мъск, който е главен изпълнителен директор на производителя на електрически превозни средства Tesla и на производителя на ракети SpaceX и собственик на компанията за социални медии X, в публикация в X.

„А посетителите ще трябва да проверяват устройствата си на Apple на вратата, където те ще бъдат съхранявани във Фарадеева клетка“, каза той.

Apple и OpenAI не са отговорили веднага на запитванията на Ройтерс за коментар.

По-рано през деня Apple обяви множество функции с изкуствен интелект в своите приложения и операционни платформи и партньорство с OpenAI за внедряване на технологията ChatGPT в своите устройства.

Apple заяви, че е създала изкуствен интелект с оглед на неприкосновеността на личния живот „в основата“ и че ще използва комбинация от обработка на данни в устройството и изчисления в облак, за да поддържа тези функции.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *