Intel спира завод за 25 милиарда долара в Израел

Intel спира завод за 25 милиарда долара в Израел

Intel спира плановете си за фабрика в Израел на стойност 25 милиарда долара, съобщи в понеделник израелският сайт за финансови новини Calcalist, като не потвърди или отрече това.

Запитана за доклада, американската компания цитира необходимостта от адаптиране на големи проекти към променящите се срокове, без да споменава директно проекта.

„Израел продължава да бъде едно от ключовите ни глобални места за производство и научноизследователска и развойна дейност и ние оставаме напълно ангажирани с региона“, се казва в изявление на Intel.

„Управлението на мащабни проекти, особено в нашата индустрия, често включва адаптиране към променящите се срокове. Решенията ни се основават на бизнес условията, пазарната динамика и отговорното управление на капитала“, се казва в доклада.

През декември израелското правителство се съгласи да отпусне на Intel безвъзмездна помощ в размер на 3,2 млрд. долара за изграждането на завод за чипове в Южен Израел на стойност 25 млрд. долара.

Преди това Intel заяви, че фабриката, предложена за площадката й в Кирят Гат, където има съществуващ завод за чипове, е „важна част от усилията на Intel за насърчаване на по-устойчива глобална верига за доставки“ наред с инвестициите на компанията в Европа и САЩ.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *