Звучи невероятно: iPhone и iPad ще се контролират само с очи?

Звучи невероятно: iPhone и iPad ще се контролират само с очи?

В сряда Apple обяви в прессъобщение, че няколко вълнуващи нови функции за достъпност идват за iPhone и iPad, включително проследяване на очите.

Скоро ще можете да контролирате своя iPhone или iPad, като използвате само очите си, без да е необходим допълнителен хардуер или приложения. Това не е всичко – Apple също така въвежда Music Haptics, вокални преки пътища, Vehicle Motion Cues и др.

Тези актуализации за достъпност идват по-малко от месец преди WWDC 2024, конференцията за разработчици на Apple, където се очаква да обяви iOS 18 и iPadOS 18. И двете могат да бъдат сред най-амбициозните актуализации на операционната система на Apple досега, с особен акцент върху AI. Актуализациите за достъпност, разкрити в сряда, включват поглед към това, което може да се очаква в WWDC след няколко седмици.

Ето един поглед към новите функции за достъпност, които Apple въвежда и как можете да ги използвате.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *