WhatsApp стартира нови AI инструменти за бизнеса

WhatsApp стартира нови AI инструменти за бизнеса

Meta стартира първата си програма за таргетиране на реклами за бизнеса в WhatsApp, като се опитва да извлече приходи от популярната чат услуга, обяви компанията в четвъртък на конференция в Бразилия.

Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг обяви новите инструменти във видеоклип, който беше показан по време на събитието.

Съобщението бележи промяна в WhatsApp – услуга за криптирани съобщения, която силно се отличава със своята поверителност и отдавна избягва видовете инструменти за целева реклама, които са в основата на други приложения на Meta, като Facebook и Instagram.

От няколко години гигантът в социалните мрежи въвежда функции за търговия и плащане в приложението, включително инструменти за „бизнес съобщения“, които компаниите могат да използват за провеждане на чатове за обслужване на клиенти и за изпращане на маркетингови материали на хора, които са споделили телефонните си номера с компаниите.

Преди това тези инструменти бяха тъпи инструменти, използвани за изпращане на съобщения до всички потребители, които са се съгласили да получават информационни материали на компанията. Новите инструменти с изкуствен интелект ще използват поведението във Facebook и Instagram, за да насочват съобщенията към тези клиенти, които най-вероятно ще ги приемат, при условие че клиентите използват един и същ телефонен номер, за който са се съгласили, във всички акаунти.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *