Tesla пръска 3-4 млрд. долара за хардуер на Nvidia

Tesla пръска 3-4 млрд. долара за хардуер на Nvidia

Tesla вероятно ще похарчи между 3 и 4 млрд. долара за закупуване на хардуер на компанията за чипове Nvidia през тази година, заяви главният изпълнителен директор Елон Мъск в публикация в X във вторник.

Мъск каза също, че от 10 млрд. долара капиталови разходи, свързани с изкуствения интелект, през тази година около половината ще бъдат вътрешни разходи.

„За изграждането на суперклъстерите за обучение по изкуствен интелект хардуерът на NVidia (sic) е около 2/3 от разходите“, каза той в X.

По-рано във вторник Tesla съобщи, че е казала на Nvidia да приоритизира доставките на процесори за изкуствен интелект на неговите компании X и xAI пред производителя на електрически превозни средства.

Развитието на събитията също така идва преди решаващото гласуване на акционерите за пакета за заплащането му в Tesla.

През април Tesla потвърди прогнозата си за капиталови разходи от над 10 млрд. долара през тази година и заяви, че е очаквала капиталовите разходи да бъдат между 8 и 10 млрд. долара през всяка от следващите години.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *