Компанията за оптимизация на търсенето Yext се готви за продажба

Компанията за оптимизация на търсенето Yext се готви за продажба

Yext, производител на софтуер, който популяризира информацията за компаниите в директориите за онлайн търсене и уебсайтовете, се подготвя да проучи възможността за продажба, след като е привлякъл интерес за поглъщане.

Yext, чиято пазарна стойност е около 600 млн. щатски долара, е наела инвестиционни банкери, за да се подготви за проучване на стратегически алтернативи, твърдят източниците.

Източниците предупредиха, че базираната в Ню Йорк компания може да не пристъпи към каквато и да е сделка. Те помолиха да не бъдат идентифицирани, тъй като обсъжданията са поверителни.

Yext работи за максимално увеличаване на видимостта на своите корпоративни клиенти в онлайн платформи и приложения като Amazon Alexa, Google Maps и Siri на Apple. Тя е специализирана в оптимизиране на резултатите от търсенето въз основа на запитвания на потребителите за доставчици на услуги в тяхната географска близост.

Yext се бори да се отличи в условията на силна конкуренция и напредък в областта на изкуствения интелект. Акциите на компанията загубиха повече от половината си стойност през последните 12 месеца, тъй като приходите ѝ намаляха.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *