В Китай се радват на iPhone 15, други предпочитат Huawei

В Китай се радват на iPhone 15, други предпочитат Huawei

В сряда iPhone 15 на Apple предизвика смесени реакции на третия по големина пазар в Китай, като много онлайн потребители харесаха по-бързия му чип и подобрените възможности за игри, докато други предпочетоха новия смартфон на Huawei.

Китай остава ключов за американския технологичен гигант, който представи новата си линия iPhone във вторник. Компанията заема водеща позиция на китайския пазар на премиум смартфони, отчасти поради унищожаването на бизнеса със смартфони на Huawei Technologies от американския контрол върху износа, но също така бе подложена на контрол в навечерието на пускането на iPhone 15.

Миналата седмица акциите на Apple и нейните доставчици бяха подкопани след съобщения, че китайски правителствени агенции и държавни фирми забраняват на служителите си да използват телефона, а Huawei пусна нов смартфон с усъвършенстван чип, което се разглежда като опит за завръщане на китайската фирма.

Представянето на iPhone 15 на Apple привлече интензивни дискусии в интернет в сряда, както са го правили новите модели в миналото. Новият телефон ще бъде пуснат в продажба онлайн в Китай на пазара Tmall на Alibaba на 15 септември, а в магазините – на 22 септември.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *