Google твърди, че качеството е запазило нейното търсене на върха

Google твърди, че качеството е запазило нейното търсене на върха

Във вторник Google заяви, че САЩ грешат, като твърдят, че гигантът в областта на търсенето и рекламата е нарушил закона, за да задържи огромния си пазарен дял, като отбеляза, че търсачката му е изключително популярна заради качеството си и че недоволните потребители могат да я сменят с „няколко лесни кликвания“.

Министерството на правосъдието обвини Google на Alphabet, че плаща 10 млрд. долара годишно на производители на устройства като Apple, безжични компании като AT&T и производители на браузъри като Mozilla, за да поддържа пазарния дял на своята търсачка на ниво около 90%.

Търсачката на Google е ключова част от бизнеса на компанията, която стимулира продажбите на реклами и други области на печалба за четвъртата по стойност компания в света.

„Това дело е свързано с бъдещето на интернет“, казва Кенет Динцер, който защитава тезата на Министерството на правосъдието, че Google е започнала през 2010 г. незаконно да поддържа монопола си.

Адвокатът на Google Джон Шмидтлейн обаче заяви, че плащанията компенсират партньорите за работата, свързана с осигуряването на навременни актуализации на сигурността и друга поддръжка на софтуера.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *