Мъск, Зукърбърг и Гейтс на форум за изкуствения интелект

Мъск, Зукърбърг и Гейтс на форум за изкуствения интелект

Най-високопоставеният демократ в Сената на САЩ ще покани технологичните лидери на САЩ, сред които главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск, главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зукърбърг и главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай, на Капитолийския хълм в сряда за форум при закрити врата, на който ще се обсъжда как Конгресът да определи предпазни мерки за изкуствения интелект.

„За Конгреса да приеме закон за изкуствения интелект означава да се заеме с една от най-сложните и важни теми, с които Конгресът някога се е сблъсквал“, заяви във вторник лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър.

Законодателите се опитват да намалят опасностите, които крие тази нова технология, която преживя бум на инвестиции и популярност сред потребителите след пускането на ChatGPT на OpenAI.

Законодателите искат гаранции срещу потенциално опасни дълбоки фалшификати, намеса в избори и атаки срещу критична инфраструктура.

Сред другите очаквани участници са главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг, главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела, главният изпълнителен директор на IBM Арвинд Кришна, бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Бил Гейтс, президентът на AFL-CIO Лиз Шулър и сенаторите Майк Раундс, Мартин Хайнрих и Тод Йънг.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *