Salesforce открива първия си център за изкуствен интелект в Лондон

Salesforce открива първия си център за изкуствен интелект в Лондон

Salesforce избра Лондон за първия си център за изкуствен интелект, където според нея експерти от индустрията, разработчици и клиенти ще могат да си сътрудничат в областта на иновациите и да развиват нови умения.

Американската компания за облачен софтуер, която приема 18 000 души на годишното си събитие London World Tour в четвъртък, заяви преди година, че ще инвестира 4 млрд. долара във Великобритания през следващите пет години, включително в иновации в областта на изкуствения интелект.

Захра Бахрололуми, главен изпълнителен директор на Salesforce за Обединеното кралство и Ирландия, заяви, че клиентите на компанията са развълнувани от ползите от изкуствения интелект, но са предпазливи по отношение на възникващите рискове.

„Никоя компания няма да приеме ИИ, ако не може да му се довери, затова ние сме толкова добре позиционирани“, каза тя пред Ройтерс, посочвайки технологията Einstein на Salesforce, която има „слой на доверие“, за да гарантира, че данните на клиентите не са компрометирани.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *