Tesla очаква намален данъчен кредит за Model 3

Tesla очаква намален данъчен кредит за Model 3

Tesla Inc заяви, че данъчният кредит от 7500 долара, който е в сила от януари, ще бъде намален за нейния Model 3 със задно задвижване до 31 март, в зависимост от указанията, които трябва да бъдат дадени тази седмица от Министерството на финансите на САЩ относно източниците на компоненти за батерии.

До петък Министерството на финансите трябва да издаде насоки за източниците на батерии за електрически превозни средства (ЕПС), които ще окажат влияние върху кредита за някои ЕПС. Кредитът е в сила за доставките, извършени преди издаването на актуализираните указания.

Официален представител на САЩ заяви пред Ройтерс, че указанията на Министерството на финансите относно данъчния кредит за електрически превозни средства, които трябва да бъдат публикувани на 31 март, ще доведат до това, че по-малко превозни средства ще получат пълен или частичен кредит.

Tesla добави, че само потребителите, които купуват модела за собствена употреба в САЩ, могат да се възползват от данъчния кредит.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *