След тирадата на Мъск: Рекламодатели бягат от Х

След тирадата на Мъск: Рекламодатели бягат от Х

Компанията за социални медии X е изправена пред перспективата да напускат все повече рекламодатели и не се вижда ясно решение, твърдят експерти от рекламната индустрия, след като собственикът милиардер Елон Мъск се обърна към някои от най-големите марки за това, че се отказват от платформата.

Walt Disney и Warner Bros. Discovery спряха рекламата си в X по-рано този месец, след като Мъск подкрепи антисемитски пост, в който лъжливо се твърди, че членове на еврейската общност подклаждат омраза към белите хора.

След като се извини за публикацията си, говорейки на събитие на New York Times DealBook в сряда, Мъск изрече нецензурна тирада срещу рекламодателите, които бягат от платформата, и обвини марките в „изнудване“.

Изглежда, че той изтъкна главния изпълнителен директор на Walt Disney Боб Игър, който говори по-рано на събитието и заяви, че връзката с X „не беше положителна за нас“.

„Компаниите трябва да защитават марките, за които работят“, заяви Лу Паскалис, основател на маркетинговата консултантска компания AJL Advisory и бивш ръководител на глобалния медиен отдел в Bank of America. „Това не са рекламодатели, които се събират в таен клуб, за да подкрепят някаква програма.“

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *