Samsung сменя името на Exynos процесорите си за смартфони

Samsung сменя името на Exynos процесорите си за смартфони

Една от най-големите компании в света на смартфоните – Samsung, се очаква да затвърди своята доминация на пазара и през следващата година. Благодарение на разнообразното си портфолио, южнокорейският гигант има възможността да се наложи пред конкуренцията в ключови ценови сегменти. Отличителен елемент в техните успехи е стратегията им, свързана с производството на различни хардуерни компоненти.

В собствените си фабрики Samsung произвежда NAND и флаш памет, дисплеи, камери, батерии и други ключови хардуерни части за смартфони. Тези компоненти не само осигуряват стабилни приходи, но и се предлагат на други производители. Най-скъпите модели от серията Galaxy S обикновено се предлагат в две основни конфигурации.

Част от тях използват актуалния Exynos процесор на Samsung, особено популярен на европейския пазар, докато по-мощните версии се снабдяват с Snapdragon архитектурата на Qualcomm. Със старта на януари ще видим дългоочакваната премиера на Galaxy S24 Series, като устройствата ще бъдат предлагани с Exynos и Snapdragon процесори.

Интересно е, че Samsung планира да преработи името на своите чипове през 2024-а година, като Exynos процесорите вероятно ще получат новото име „Dream Chip“. Този нов бранд ще бъде използван и за другите смартфони на Samsung, които са предвидени да излязат догодина. Очаква се тази промяна в името да бъде официално обявена по време на премиерата на Galaxy S24 Series, запланувана за 17 януари 2024-а година.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *