Шефът на Samsung отрича да е вършил измами и манипулации

Шефът на Samsung отрича да е вършил измами и манипулации

В петък председателят на Samsung Джей Й. Лий отрече да е извършил нарушения, след като южнокорейски прокурори поискаха той да бъде вкаран в затвора за пет години по обвинения в счетоводна измама и манипулиране на цените на акциите, свързани със сливане на филиали на Samsung за 8 млрд. долара през 2015 г.

Изслушването е последното заседание на съда от по-ниска инстанция преди произнасянето на решението, насрочено за 26 януари, с което се слага край на процеса, продължил три години.

Делото е последното срещу Лий, който беше помилван за предишна, отделна присъда и миналата година затвърди лидерската си позиция в Samsung като изпълнителен председател.

По време на изслушването в петък в Централния окръжен съд на Сеул прокурорите обвиниха 55-годишния Лий и други бивши ръководители в нарушаване на Закона за капиталовите пазари, за да направят възможно сливането през 2015 г., което помогна на Лий да поеме по-голям контрол върху флагмана на групата Samsung Electronics.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *