САЩ приключват делото срещу Google в исторически процес

САЩ приключват делото срещу Google в исторически процес

В четвъртък правителството на САЩ изложи основните си аргументи срещу Google на Alphabet, приключвайки доказателствената фаза на съдебната битка, в която обвинява лидера в онлайн търсенето, че нарушава антитръстовото законодателство, за да остане на върха.

По време на съдебния процес, който започна на 12 септември, Министерството на правосъдието се опита да докаже, че Google е монополист и незаконно злоупотребява с властта си, за да облагодетелства своите резултати.

Съдия Амит Мехта от Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия заяви, че не е решил как да се произнесе. „Нямам представа какво ще направя“, каза той, след като определи заключителните аргументи за началото на май.

Това дело, заведено от администрацията на Тръмп, беше първото от четири, насочени към ограничаване на технологичните лидери. Второто, срещу Meta, също беше заведено по време на администрацията на Тръмп, докато антитръстовите правоприлагащи органи на Байдън последваха с второ дело срещу Google, както и едно срещу Amazon.com.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *