Meta стартира инструменти за редактиране на видео, базирани на AI

Meta стартира инструменти за редактиране на видео, базирани на AI

Meta пусна в четвъртък две нови функции, базирани на изкуствен интелект, за редактиране на видео, които могат да се използват за публикуване в Instagram или Facebook.

Първата се нарича Emu Video и генерира четирисекундни видеоклипове с подкана от надпис, снимка или изображение, съчетани с описание. Другата е известна като Emu Edit, която позволява на потребителите по-лесно да променят или редактират видеоклипове с текстови подсказки.

Новите инструменти са усъвършенстване на родителския модел Emu, който генерира изображения в отговор на текстови подсказки.

Emu е в основата на генеративна технология за изкуствен интелект и някои инструменти за редактиране на изображения с изкуствен интелект за Instagram, които позволяват да се направи снимка и да се промени визуалният й стил или фон.

През последната една година фирмите и предприятията се насочиха към зараждащия се пазар на генеративен ИИ за по-нови възможности и усъвършенстване на бизнес процесите след стартирането на ChatGPT на OpenAI в края на миналата година.

Гигантът в областта на социалните медии прави бързи крачки във вселената на ИИ и се превърна в една от най-значимите точки на фокус, тъй като се стреми да се конкурира с други гиганти като Microsoft, Google на Alphabet и Amazon.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *