Ръководителят на отдела за поверителност в Google напуска

Ръководителят на отдела за поверителност в Google напуска

Главният служител по защита на личните данни на Google Кийт Енрайт ще напусне компанията тази есен след 13 години работа в технологичния гигант, съобщи във вторник говорител на компанията, собственост на Alphabet.

„Редовно развиваме усилията си в областта на правото, регулациите и съответствието, за да отговорим на новите задължения и очаквания. Последните ни промени ще увеличат броя на хората, работещи по спазването на нормативните изисквания в компанията“, каза говорителят.

Енрайт беше назначена за ръководител на отдела за защита на личните данни в Google през септември 2018 г., когато компанията беше подложена на сериозен правителствен контрол по отношение на въпросите, свързани със защитата на личните данни.

Според компанията напускането на Енрайт е част от по-широка реорганизация в екипите за защита на личните данни, като компанията се опитва да прехвърли политиката за защита на личните данни към различни екипи за управление на отделни продукти.

„След повече от 13 години в Google съм готов за промяна и тази есен ще продължа да работя, като взема всичко, което съм научил, и ще опитам нещо ново“, написа Енрайт в публикация в LinkedIn.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *