Работниците в магазина на Apple в Мериленд гласуваха за разрешаване на стачка

Работниците в магазина на Apple в Мериленд гласуваха за разрешаване на стачка

Работниците в магазина на Apple в Таусън, щата Мериленд, гласуваха за разрешаване на стачка, съобщи Международната асоциация на механиците и авиокосмическите работници (AIM) в изявление късно в събота.

Според профсъюза, който представлява работниците в магазините на Apple в Мериленд, датата на спиране на работата все още не е определена.

„Въпросите, които са на преден план в това действие, включват загриженост за баланса между професионалния и личния живот, непредсказуеми практики за изготвяне на графици, които нарушават личния живот, и заплати, които не съответстват на разходите за живот в района“, се казва в изявлението на IAM.

„Ще се ангажираме със синдиката, представляващ екипа ни в Таусън, с уважение и в дух на добра воля“, заяви говорител на Apple.

През юни 2022 г. работниците на Apple в Мериленд гласуваха да се присъединят към профсъюза на Международната асоциация на машиностроителите и аерокосмическите работници, превръщайки се в първите служители на дребно на технологичния гигант, които се обединяват в профсъюзи в САЩ.

Междувременно работниците в магазина на Apple в Шорт Хилс, Ню Джърси, гласуваха против създаването на профсъюз, съобщи Bloomberg News в събота.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *