OpenAI представи ChatGPT Enterprise на големи фирми

OpenAI представи ChatGPT Enterprise на големи фирми

Този месец главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман е бил домакин на стотици ръководители на компании от класацията Fortune 500 в Сан Франциско, Ню Йорк и Лондон, където той и други ръководители на OpenAI са представили услуги с изкуствен интелект за корпоративна употреба, като в някои случаи са се сблъскали с финансовия спонсор Microsoft, съобщиха участници пред Ройтерс.

Събитията, наподобяващи роудшоу, илюстрират как компанията, на която се приписва заслугата да предизвика експлозията на генеративния изкуствен интелект със своите потребителски предложения, се стреми да увеличи новите източници на приходи от корпорации по целия свят – някои от тях потенциално на територията на най-големия си партньор.

За трите срещи с висши корпоративни ръководители – две в САЩ миналата седмица и една в Лондон в понеделник – не е съобщавано досега.

Според участници, които са говорили при условие за анонимност, Алтман се е обърнал директно към повече от 100 ръководители във всеки град по време на събитията.

На всяко от събитията Алтман и главният оперативен директор Брад Лайткап са предлагали демонстрации на продукти, включително ChatGPT Enterprise – корпоративният клас на известния чатбот, който генерира текст от прости подкани, софтуер за свързване на клиентски приложения с услугите на AI, известни като API, и новите модели за преобразуване на текст във видео.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *