Huawei се закани да пусне нов смартфон от висок клас

Huawei се закани да пусне нов смартфон от висок клас

Китайският технологичен гигант Huawei започна да дава възможност на клиентите да регистрират интереса си към предстоящ модел смартфон, който все още не е описан, което подхранва очакванията, че най-новата версия на серията телефони от висок клас P е на път.

Миналата година компанията се завърна на пазара на премиум смартфони със серията Mate 60, чието пускане на пазара бе отбелязано от държавните медии като триумф над американските санкции срещу фирмата. Пускането на пазара беше обвинено и за рязкото намаляване на продажбите на iPhone на Apple в Китай.

През последните месеци се появиха спекулации, че Huawei скоро ще пусне на пазара P70, който се очаква, подобно на Mate 60, да съдържа усъвършенстван чип, произведен в Китай.

Серията P на Huawei има усъвършенствани камери и е известна с елегантния си дизайн, докато серията Mate, също от висок клас, набляга на производителността и бизнес функциите.

При представянето на продукти в четвъртък за модел интелигентна кола и лаптоп не бяха споменати телефони, което разочарова легионите от фенове, които се оплакаха онлайн. Но в петък проверки, направени от Ройтерс в три магазина на Huawei в Пекин, установиха, че заинтересованите купувачи могат да се регистрират, за да получат информация за телефон, без да правят депозит.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *