OpenAI назначи бивш шеф на Twitch след „бягството“ на Олтман в Microsoft

OpenAI назначи бивш шеф на Twitch след „бягството“ на Олтман в Microsoft

OpenAI назначи бившия шеф на Twitch Емет Шиър за временен главен изпълнителен директор, а напускащият шеф Сам Алтман ще се присъедини към компанията Microsoft в изненадващ обрат на събитията за стартъпа в сърцето на бума на изкуствения интелект.

Назначенията, извършени късно вечерта в неделя, последваха внезапното напускане на Олтман само няколко дни по-рано като главен изпълнителен директор на производителя на ChatGPT и сложиха край на спекулациите, че той може да се завърне.

В изявление в платформата за социални медии X Шиър отхвърли спекулациите, че бордът на OpenAI е отстранил Алтман заради спор за безопасността на мощните модели на изкуствения интелект. Той обеща да започне разследване на уволнението, да обмисли ново управление на OpenAI и да продължи пътя на предоставяне на технологии като неговия вирусен чатбот.

„Не съм достатъчно луд, за да поема тази работа без подкрепата на борда за комерсиализиране на нашите страхотни модели“, каза Шиър и добави: „Стабилността и успехът на OpenAI са твърде важни, за да позволим сътресения да ги нарушат по този начин.“

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *