Акциите на Panasonic поскъпват след надежди за преструктуриране

Акциите на Panasonic поскъпват след надежди за преструктуриране

Акциите на японската компания Panasonic поскъпнаха с около 10%, след като в петък тя обяви план за продажба на дял от бизнеса си с автомобилни системи, а потенциалното листване на звеното породи по-широки надежди за преструктуриране.

Акциите нараснаха за втора сесия в понеделник, след като в последния ден на миналата седмица отбелязаха най-големия си еднодневен скок от половин година насам поради новината, че компанията иска да продаде дял в звеното на управлявани от Apollo Global Management фондове.

Анализатори твърдят, че Panasonic може да последва стъпките на друг конгломерат – Hitachi, който през последните години продаде няколко предприятия, за да се превърне в компания за цифрови услуги.

Panasonic трябва да се адаптира бързо, тъй като е изправена пред сътресения от страна на конкуренцията в традиционните области на растеж, каза Дамян Тонг, анализатор в Macquarie в Токио.

„Те започнаха да бъдат големи и бавни, което е добре, ако пазарът е бавен, но тъй като пазарите се променят, те трябва да се движат по-бързо“, каза Тонг от Сингапур.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *