Слагат и на Xiaomi 14 титаниев корпус, ще конкурира iPhone 15

Слагат и на Xiaomi 14 титаниев корпус, ще конкурира iPhone 15

Xiaomi продължава да вдига стандарта с новия си смартфон Xiaomi 14, който се очертава като директен конкурент на новия iPhone 15 на Apple. Според източници от AndroidHeadlines, Xiaomi 14 може да предложи впечатляващ хардуерен ъпгрейд, съпоставим с този на прекия си конкурент.

Най-голямата новост около Xiaomi 14 се свързва с използването на титан за рамката на устройството, което го прави още по-луксозен и изискан. Въпреки че все още не е ясно дали всички модели на Xiaomi 14 ще имат титаниева рамка, или този премиум материал ще бъде резервиран за версиите Pro или Ultra, фактът, че Xiaomi залага на този материал, подчертава амбициите на марката за постигане на върхови стандарти в индустрията.

Титанът не само прави смартфона по-лек, но и изключително издръжлив. Той става избор номер едно в рамките на премиум смартфоните и се очаква да бъде използван и в предстоящия Galaxy S24 на Samsung. Разбира се, този висок клас на изработка може да повлияе и на цената на Xiaomi 14, тъй като титанът е по-скъп в сравнение с традиционните материали като стомана.

Засега Xiaomi не е предоставила официални коментари по отношение на новия си модел, но се очаква разкриването на Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro през следващите месеци. Очаква се те да бъдат първо представени на китайския пазар през ноември тази година, преди да направят своята глобална премиера през следващата година.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *