Вече ще можем да комуникираме и с други приложения в WhatsApp

Вече ще можем да комуникираме и с други приложения в WhatsApp

Мобилните приложения вече заемат значителна част от свободното ни време и са основен начин за комуникация. Мнозина използват активно смартфони, като често имат инсталирани различни приложения за общуване. Превключването между тези приложения може да бъде досадно, особено при комуникация с множество хора едновременно.

WhatsApp, една от водещите социални мрежи в сектора на комуникационните услуги, подготвят важен ъпгрейд в отговор на европейските регулации. Новата актуализация ще включва кросплатформена функция, която позволява комуникация с други приложения директно чрез WhatsApp. Това развитие е свързано с въвеждането на Закона за цифровите пазари (Digital Markets Act, DMA) в Европейския съюз.

Интеграцията ще позволи изпращането на съобщения от WhatsApp към други приложения като Signal и Telegram. Не е изключено Meta да разработи подобна функция за Facebook и Instagram. Главният инженер на WhatsApp – Дик Брауер, e потвърдил разработката на този инструмент, съобщава AndroidHeadlines.

Кросплатформената функция вероятно ще бъде достъпна чрез настройките на WhatsApp и няма да бъде активирана автоматично. Съобщенията, изпратени по този начин, няма да се съхраняват в стандартната входяща кутия, а в отделна папка за Third-Party Chats. Очаква се скоро да бъде предоставена повече информация за работата на новата функция, която скоро ще стане достъпна за потребителите в Европа.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *