Резервните копия в WhatsApp стават платени

Резервните копия в WhatsApp стават платени

Една от водещите мобилни платформи за комуникация с над 2 милиарда потребители – WhatsApp, ще претърпи съществена промяна. От декември месец тази година архивирането на данни в WhatsApp ще използва пространство в Google профилите, което до сега беше безплатно. С 15GB, споделяни между Gmail, Drive, Photos и други, потребителите, активни в WhatsApp, ще трябва да обръщат внимание на своите резервни копия.

Този ход прави Google Drive най-удобната опция за съхранение на историята на чатовете от WhatsApp. Но с ограничението от 15GB, ако бъде превишено, ще трябва да платите за допълнително пространство. В бъдеще Google One обещава ексклузивни предложения за потребителите на WhatsApp.

Промените ще се въведат в бета версията на приложението през декември, след което всички Android устройства ще трябва да се приспособят към новата система за резервни копия от началото на 2024-а година.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *