Meta разпръсква екипа за отговорен изкуствен интелект в други групи

Meta разпръсква екипа за отговорен изкуствен интелект в други групи

Meta Platforms разпределя членовете на своя екип за отговорен изкуствен интелект между други групи в компанията, където те ще продължат да работят за предотвратяване на вредите, свързани с изкуствения интелект, съобщи компанията в събота.

Говорител на Meta, която е собственик на Facebook, заяви в изявление, изпратено по електронната поща, че компанията възнамерява да доближи служителите до разработването на основните продукти и технологии.

Повечето от членовете на екипа за отговорен изкуствен интелект ще се насочат към генеративния изкуствен интелект „и ще продължат да подкрепят съответните междуметални усилия за разработване и използване на отговорен изкуствен интелект“, се казва в изявлението.

Някои членове ще се насочат към инфраструктурата на ИИ.

„Продължаваме да даваме приоритет и да инвестираме в безопасното и отговорно разработване на ИИ и тези промени ще ни позволят да се разширим по-добре, за да отговорим на бъдещите си нужди“, каза говорителят.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *