Без Google Wallet за по-старите смартфони

Без Google Wallet за по-старите смартфони

Ерата на безконтактните плащания с Google Wallet приключва за старите устройства. Google обяви, че услугата вече няма да бъде поддържана на телефони с Android 8 или по-стара версия, както и на смарт часовници с Wear OS 2 или по-стари. Това решение е разочароващо за мнозина, които са свикнали да използват Google Wallet за удобно и бързо плащане, като по този начин заместват традиционния физически портфейл.

Google мотивира своето решение със съображения за сигурност, тъй като по-старите версии на Android и Wear OS не получават важни актуализации за сигурност, което ги прави уязвими на хакерски атаки. Съхраняването на чувствителна информация като данни от кредитни карти и лични документи в устройства, които не получават такива обновления, е рисковано.

Замяната на стари устройства с нови предлага няколко предимства: по-новите модели са с по-висока производителност, предлагат по-добра батерия и са защитени с най-високо ниво, предпазвайки потребителите от кибер заплахи. Ако новите устройства изглеждат скъпи, потребителите могат да разгледат и опции за бюджетни модели, които все още са съвместими с Google Wallet и предлагат добро качество.

Това решение засяга не само телефони, но и смарт часовници, което означава, че потребителите на по-стари модели трябва да търсят алтернативни решения за безконтактни плащания. Въпреки разочарованието, преминаването към по-нови технологии е стъпка към по-голяма сигурност на потребителските данни.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *