Samsung разработва „умен пръстен“, който ще е по-прецизен от смарт часовник

Samsung разработва „умен пръстен“, който ще е по-прецизен от смарт часовник

Технологичният гигант Samsung разработва иновативен „умен пръстен“, който може да бъде официално наречен Galaxy Ring, съобщава популярният технологичен източник BGR. Този нов аксесоар ще представлява значително разширение на гамата от преносими устройства на компанията. Източници съобщават, че корейският гигант работи активно върху разработката на устройството и се очаква то да бъде представено на пазара скоро.

Проектът за Galaxy Ring е сред приоритетите на компанията, която има за цел да го пусне на пазара съвместно с очаквания Galaxy S24 през следващата година, съобщава източник с профил в китайската социална мрежа Weibo.

Въпреки това, остава неясно дали официалното име може да бъде Galaxy Ring. Източници, цитирани от SamMobile, разкриват, че компанията изглежда е подала документи за регистриране на няколко възможни имена като търговски марки. Сред тях са Galaxy One, Galaxy Gila, Curio, Samsung One, Galaxy Rhythm, Samsung Pulse, Galaxy Circle и много други. Това може да подскаже на компанията за бъдещи продукти и услуги или да предотврати потенциални опити за копиране от конкурентите.

Докато все още има малко информация за конкретните функции на Galaxy Ring, се предполага, че устройството ще следи важни здравни показатели и ще работи като допълнение към смартфоните и/или смарт часовниците на Samsung.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *