Samsung няма да прави евтини сгъваеми смартфони

Samsung няма да прави евтини сгъваеми смартфони

Samsung продължава да доминира пазара на гъвкави смартфони, като инвестира сериозно в технологията, а доказателство за това е успехът на Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5. Въпреки това, на фона на нарастващата конкуренция, някои информации в интернет предвиждат появата на по-достъпен гъвкав смартфон, насочен към средния ценови клас.

Изглежда, че плановете на Samsung обаче се различават от тези спекулации. Според GizmoChina, компанията ясно отхвърля възможността за представяне на устройство с този дизайн в по-достъпен ценови клас. Вместо това, акцентът в технологичната стратегия на Samsung продължава да бъде върху премиум устройствата. Ценовото намаляване се свързва със съществени компромиси, които компанията не е готова да направи.

Докато някои потребители биха се надявали на по-изгоден вход в света на гъвкавите смартфони, Samsung ясно заявява, че намаляването на цената не е на дневен ред. Бъдещите им гъвкави модели ще се фокусират върху изключителен дизайн, сгъваеми механизми и страхотни функции. Все пак, не се изключва промяна в стратегията, ако конкуренцията се засили. Така че, поне за момента, не се очаква гъвкав смартфон от Samsung с цена под 1000 долара.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *