Google добавя нов полезен бутон в търсачката си

Google добавя нов полезен бутон в търсачката си

Търсенето на информация в интернет стана още по-бързо и удобно благодарение на новите функции на Google Search. Сега можем да използваме гласови команди, Lens функцията или да търсим по сходни изображения, за да намерим нужната информация. Но Google не спира дотук и ще внедри нов експериментален елемент – „Notes“ бутонът.

Този бутон се появява под резултатите от търсенето и в някои Discover публикации в Google приложението. „Notes“ позволява на потребителите да преглеждат и споделят съвети с други, като съдържанието включва текст, изображения, стикери и други персонализирани елементи. Към момента функцията е в тестов режим, но дава възможност за разглеждане на бележки, направени от потребители, които вече са посетили съответната страница в Google Search.

Сигурността и качеството на съдържанието са приоритети за компанията, която обещава усъвършенствана защита и човешка модерация в „Notes“ секцията. Предстоящ ъпдейт добавя и снимки, генерирани от изкуствен интелект, към бележките в резултатите от търсенето.

Google се обръща към потребителите и за обратна връзка, за да оптимизира новата функция. Важно е да се отбележи, че „Notes“ е налична само на английски език и може да бъде достъпна през Search Labs опцията за Android и iOS.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *