Qualcomm ще вдига нивото на Windows лаптопите

Qualcomm ще вдига нивото на Windows лаптопите

Лаптопите са категория продукти, която се развива интензивно. Apple се отличава като най-иновативният производител със своята известна серия устройства MacBook. Въпреки усилията на Microsoft и Intel, все още има много да се желае от лаптопите с Windows.

С преминаването на Apple към собствени ARM базирани чипове, компанията заема водеща позиция по отношение на производителността на лаптопи, таблети и смартфони. Въпреки това, предстоящите месеци може да донесат промени.

Microsoft се надява, че новите Snapdragon X Elite процесори на Qualcomm ще донесат революция за Windows лаптопите и устройствата Surface. Предвидени са множество демонстрации за показване на възможностите за подобрение на производителността и ускорението на изкуствения интелект. Сравненията с новия MacBook Air ще позволят на потребителите да оценят впечатляващите характеристики на Qualcomm Snapdragon X Elite, който обещава да надмине M3 SoC.

Ако твърденията на Microsoft за мощността на Snapdragon X Elite се окажат верни, можем да станем свидетели на нова ера на Windows устройства с ARM хардуер. Компанията също така предвижда, че следващото поколение лаптопи ще предложат „по-бърза емулация на приложения“, в сравнение с Rosetta 2, системата използвана от Mac моделите с Apple процесори за същата цел.

Водещи компании като AMD и Intel вече включват невронни процесорни блокове в своите най-нови серии чипове. В същото време, Microsoft поставя лаптопите с Qualcomm Snapdragon X Elite във фокуса на своя стремеж към компютри с изкуствен интелект.

Според същите източници, Microsoft планира да пусне първо своите нови AI функции на PC на тези Qualcomm платформи, гарантирайки, че ще останат в челните позиции на този нов фронт. Новата хардуерна платформа на Qualcomm и AI иновациите могат да направят Windows устройствата толкова добри, колкото техните основни конкуренти.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *