Apple слага уникална опция в iOS 17

Apple слага уникална опция в iOS 17

iOS 17 се очаква с голям интерес от потребителите, като актуализациите на операционната система на Apple са планирани да стартират през есента. Новата версия ще включва значителни подобрения, оптимизации и допълнителни функционалности, което я прави много очаквана от потребителите на iPhone и iPad.

Apple вече започна да разкрива подробности за някои от новостите, които ще бъдат включени в iOS 17. Една от най-интересните нови функции е Live Speech и Personal Voice. Тя позволява на потребителите да въведат текст, който желаят да бъде изговорен по време на телефонни или FaceTime разговори. Това е изключително полезно за хора с увреждания или със затруднения в говора. Освен това, има възможност за запазване на често използвани фрази, което осигурява по-голямо улеснение при комуникацията.

Следващата нова функция, представена от Apple, е Personal Voice, която определено ще привлече внимание. Тя предлага възможността на потребителите да четат заедно с произволен набор от текст и след това да създадат 15-минутен аудио запис. С помощта на машинно обучение iPhone и iPad ще могат да генерират синтетичен глас, който звучи почти идентично на оригиналния глас на потребителя.

Гласовата функция Personal Voice се интегрира с Live Speech, позволявайки на потребителите да използват собствения си синтетичен глас по време на FaceTime разговори и в личните им разговори. Това предлага уникална възможност за създаване на персонализиран синтетичен глас в iPhone, като се следват прости указания от Personal Voice.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *