Lenovo бележи голям ръст сред продажбите на смартфони в Европа

Lenovo бележи голям ръст сред продажбите на смартфони в Европа

Ръстът на продажбите на смартфони на компанията Lenovo продължава да нараства в Европа, сочат последните данни на пазарните наблюдатели от Canalys. Производителят от Китай успява да разшири влиянието си в стратегическите региони и да се утвърди като един от най-големите играчи на пазара.

Според официалната информация, Lenovo отчтиа впечатляващ ръст от 13% в продажбите на своите смартфони през първото тримесечие на тази година. Този успех ги превръща в петия най-голям производители на смартфони в Европа за същия период. Най-забележителният ръст бе регистриран в Южна Америка, но компанията също така се похвали и със стабилно присъствие в Европа.

Показвайки силна стратегия за развитие, Lenovo успя да увеличи продажбите си в няколко важни пазара. Данните показват двуцифрен ръст в страни като Полша, където смартфоните на компанията се радват на голяма популярност. Освен това продажбите в Румъния, България, Италия и други страни от Източна Европа също нараснаха с над 10%.

Анализатори в сектора вярват, че Lenovo имат потенциала да продължат успешния си път във втората половина на годината. Като един от най-разпознаваемите брандове от Китай и предлагайки най-добрите устройства за гейминг в мобилната индустрия, компанията е на път да стабилизира позициите си на пазара и да се превърне в предпочитан избор за потребителите.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *